onsdag 19 september 2012

24 dagar sedan operationenNu har det gått 24 dagar sedan jag gjorde min gastric bypass operation, och ja..
jag mår fortfarande bra, visst är jag trött men som en vän som också gjort operationen sa,

 - Det är väl inte så konstigt, tänk på att kroppen jobbar på högvarv och att den sen inte får så mycket energi/mat.

Ja,så om man tänker efter så får jag vara trött...Tack

Jag har också haft min värst dumpning, som tur var kunde jag lägga mig ner och vänta tills det värsta var över. Det är svårt att fatta att trots grillad kyckling och lite sallad är gott så är min mage väldigt liten, ja ungefär som en knytnäve, så mer kan jag inte äta. Och att jag skall äta sakta varje måltid skall ta ca. 20min,
 
Vad är dumping?
Dumping är ett symptom som uppstår då man överbelastar tarmen med glukos (socker). Hos personer med intakt funktion av nedre magmunnen portioneras maginnehållet ut i tarmen i små mängder i taget, då kan inte dumping uppstå. Hos GBP opererade ramlar hela den intagna födan omedelbart in i tunntarmen. Detta innebär att man får en hög lokal glykoskoncentration och dumping uppstår.

Dumping karakteriseras av en känsla av matthet, hjärtklappning och ibland kallsvettning. Ofta måste patienten gå och lägga sig en stund och symptomen försvinner då på ca 10-15 minuter. Detta kan låta ganska beskedligt, men i praktiken upplever dock många patienter detta som mycket obehagligt. Så pass att de flesta väljer därför att avstå från sötsaker.

Men jag överlevde så klart....

Jag har inte vägt mig för jag har bestämt mig att bara väga mig en gång i veckan och det är på måndagar, så där har jag inte några nyheter..

Men nu skall ni få höra....

Den 27/8 mätte jag mig på olika ställen på kroppen, bröst, midj, överarm, höft,lår,och
knä.
När jag sedan gjorde det idag igen blev jag så glatt överraskad, samanlagt har jag minskat 51cm..ja ni läste rätt 51cm.. bl.a 10cm över brösten, runt midjan 7cm,
runt höfterna 13cm och runt låren 8cm. Inte konstigt att byxorna börjar kännas lösa..

Kan man vara annat än glad ?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar